lørdag 24. mars 2012

Ugleland - siste dag


Da var siste dagen unnagjort. Den startet veldig optimistisk, men viste seg å være skuffende lite produktiv. Når vi kom til lappugla var den flott plassert i en av bjørkene sammen med rimdekte grener. Det var morgendis de første meterne over bakken og et tynt skydekke lå foran sola og ga et veldig flott og diffust lys. Forholdene lå dermed veldig godt tilrette for at omgivelsene og lyset skulle spille på lag. Da manglet det bare en ugle som kunne posere villig vekk i ulike jaktsituasjoner! Synd var det da at matfatet uteble! I alle fall tror vi at det var det som skjedde. Det er mulig at sterkt sollys (det ble det etter hvert) gjorde at musene var lite villig til å komme opp mot snøoverflaten. Ugla var veldig aktivt på utkikk, men det var nesten ingenting som viste seg frem. Jaktsituasjonene uteble dermed nesten totalt samtidig som ugla flyttet seg fort til et parti som ikke var like tilgjengelig for fotografering. Dermed endte de få jaktsituasjonene med at ugla ble en liten prikk på bildet.Etter lunsj dro vi til snøugla for å se om vi var heldige der, men det var samme situasjon der også. Altså en dag med mye venting og få bilder. Fikk heldigvis et par bilder jeg er godt fornøyd med av lappugla helt på starten av dagen. Kan jo heller ikke klage for jeg føler jeg har fått veldig god uttelling for de tre dagene jeg har brukt i Rovaniemi sammen med Ari Latja fra Finnature. Ari sitter på stor lokalkunnskap og har gitt veldig god service under oppholdet.

Med ville dyr er det mange ting som skal klaffe for at du sitter igjen med drømmeresultatet, men det er jo dette som holder drømmen vedlike :-) Kim Abel/Naturarkivet.no

2 kommentarer:

 1. Hei.

  Du fikk noen skikkelig godde bilder av lappugle også, spesielt i forrige innlegg! Helt unike disse ugleartene, og jeg drømmer om den dagen jeg selv får oppleve snøugle, og ikke minst få sett lappuglen igjen.

  Synes forøvrig det var skummelt med valg av sitteplass... Får for all del ikke håpe de ikke stryker med som følge av strøm..

  Knut Børge

  SvarSlett
 2. Her var det spennene bilder av lappugla.Snøugla er jo også med.

  SvarSlett